Rajono bendruomenės aktyviai dalyvauja saugaus eismo renginiuose

Kad kelias neprailgtų…

Ankstyvą gegužės 16-osios rytą, jungtinė dviejų Kėdainių miesto bendruomenių delegacija, 32 dalyviai iš Kėdainių senamiesčio ir Babėnų bendruomenių vyko į LR Seimą Vilniuje. Išvykos metu vyko saugaus eismo renginys, kurio metu vyko saugaus eismo viktorina ,,Žinai žodį -gauni prizą“. Renginio metu teisingus atsakymus žinoję dalyviai gavo saugaus eismo priemones, šviesą atspindinčius atšvaitus, krepšius, liemenes. Teisingų atsakymų nežinoję arba neatspėję, greta sėdėję kaimynai buvo irgi apdovanoti tomis pačiomis priemonėmis – paguodos prizais.

 

Saugaus eismo renginys Paaluonyje

2018.05.19 Paaluonyje buvo surengtas sporto renginys kaimo gyventojams, jaunimui ir vaikams. Šventėje buvo surengta daug sporto rungčių: krepšinio, futbolo, kvadrato, stalo teniso, bėgimo, vaikų baulingo rungtys. Vaikai buvo supažindinti su saugaus eismo taisyklėmis ir apdovanoti atšvaitais liemenėmis.

 

Angiriečiai dviračiais keliavo saugiai

Gegužės 27 d. Angiruose vyko saugaus eismo renginys- dviračių žygis. Dviračiais keliavom po Angirių apylinkę. Aplankėm Grašvą, senas kapinaites. Ačiū B. Ambrazevičienei už įdomų pasakojimą. Kelionę pabaigėm maudynėmis ir ledais.

 

Senamiesčio bendruomenė pasirūpino dviratininkų saugumu

Saulėtą ir šiltą gegužės 27d. Asociacijos Kėdainių senamiesčio bendruomenė nariai prisidėjo organizuojant 50km. dviračių žygį kėdainiečiams maršrutu Kėdainiai-Skinderiškis-Kėdainiai, kuriame dalyvavo  virš 120 dalyvių. Dviračių žygio dalyviams buvo pravestas trumpas saugaus eismo kelyje instruktažas, išdalintos turimos saugaus eismo priemonės: šviesą atspindinčios liemenės, atšvaitai. Pasiekę Skinderiškio parką žygio dalyviai buvo vaišinami gardžia sveikuolių koše, vandeniu. Žygio dalyvius visą kelią lydėjo policijos, greitosios ir techninės pagalbos mašinos. Nors atstumas buvo netrumpas, finišą pasiekė visi žygio dalyviai.

Vyriausiai žygio dalyvė -69 m. amžiaus, teigė visur ir kasdien važiuoja dviračiu, todėl šį atstumą įveikti nebuvo sunku. O jauniausią vos 3 m. dalyvį, tėtis vežėsi atskiroje priekaboje, prikabintoje prie dviračio. Tėtis sakė, jog  vyksta į žygį su mažyliu jau antrus metus, kuriame sūnus spėja ir numigti, ir aplink pasidairyti.

 

Šėtos miestelyje birželio 2d. vyko bendruomenių sueiga Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Šventės metu vyko saugaus eismo viktorina, kurios metu nugalėtojai buvo apdovanoti saugaus eismo priemonėmis.

 

Paaluonio kaimo šventės metu vyko saugaus eismo renginys

Paaluonio bendruomenės centras gegužės 29 d. surengė kaimo šventę vietos gyventojams. Šventės metu grojo Butkiškių ansamblis. Kaimo jaunimas šventės metu pravedė saugaus eismo renginį. Vyko žinių patikrinimo viktorina. Klausimai buvo parengti apie saugaus eismo laikymąsi važiuojant dviračiu, einant keliu tamsiu paros metu, koks turėtų būti pasirenkamas saugus automobilio vairavimo greitis ir tt. Šventės dalyviams buvo primintos saugaus eismo elgesio taisykles gatvėse ir keliuose. Nugalėtojai buvo apdovanoti šviesą atspindinčiomis saugaus eismo priemonėmis: atšvaitais, liemenėmis.

 

Back to top