Per rajoną nuvilnijo saugaus eismo bendruomenėse renginiai

Tiskūnuose ne tik saugu, bet ir smagu!

Birželio 1d. Tiskūnuose vyko kasmetinė, tradicinė ypatingai visos Vilainių seniūnijos ir Tiskūnų kaimo gyventojų laukiama šventė ,,Vaikų gynimo diena”. Šventės metu priminėme vaikams, kad Lietuva švenčia savo 100 metų jubiliejų, ta proga paleidome į dangų 100 balionų su mūsų trispalvės spalvomis. Vaikus linksmino vaikų popchoras „Perliukas”. Vaikai aktyviai dalyvavo žaidimuose,piešė piešinius, skirtus Lietuvai ir artėjančiai tėvo dienai, vaišinosi vaisiais, gaiviais gėrimais ir gardžiais „Dadu” ledais. Ir dar ne viskas, mėgavomės batutais, taip pat vaikai turėjo galimybę pamatyti ponį ir su juo pasivažinėti, taip pat vasarai vaikai galėjo pasipuošti laikinomis tatuiruotėmis. Džiaugsmas, juokas ir šypsenos vaikų šventę padarė nepakartojamą.

Šventės metu Lietuvos policijos atstovės su bičiuliu Amsiu vedė saugaus eismo viktoriną, kurios metu dalyviai prisimena saugaus eismo taisykles ir dovanų už tai gauna įvairių, šviesą atspindinčių saugaus eismo priemonių: atšvaitų, krepšių, liemenių ir tt. Pareigūnai pristato statistinių nelaimių keliuose apžvalgą ir tendencijas, pataria, moko kaip saugoti save ir kitus, būti matomais kelyje tamsiu paros metu ir tt.  Dalyviai sprendžia įvairias painias saugaus eismo situacijas, mokosi kaip reikia teisingai nešioti atšvaitus, kaip reikia eiti keliu, važiuoti dviračiu ne tik šviesiu, bet ir tamsiu  paros metu.

Kunionyse vaikai žino saugaus eismo taisykles, o jūs?

Birželio 2d. Kunionių bendruomenės parke vyko šaunus renginys vaikams. Čia jie dūko ant didžiulio pripučiamo batuto, skanavo ledus, smagiai bendravo su Pepe, mokėsi gaminti žibintus, popkornus, piešė ant akmenėlių, daug žaidė ir visaip kitaip linksminosi.
Buvo ir labai rimtų užsiėmimų, nes dalyvavo saugaus eismo viktorinoje, kurios metu reikėjo atsakyti į įvairius klausimus: kas yra eismo dalyvis? Kaip saugiai pereiti gatvę? Kaip piestiesiems elgtis kelyje tamsiu paros metu? ir t. t. Patys sumaniausi ir geriausiai žinantys saugaus eismo taisykles, dalyviai, gavo įvairiausių, šviesą atspindinčių prizų.
Visi norintys turėjo galimybę dalyvauti kūrybiniame užimtume, į kurį pakvietė vadovė Rita iš Kauno. Čia jie tapė ant vandes, gaminosi spalvoto smėlio paveikslus. Dėkojame tėveliams, kad rūpinotės savo mažaisiais ir tikimės, kad likote patenkinti vaikams sukurtoje švente.
Vaikai, jūs buvote nuostabūs: linksmi, judrūs, žingeidūs ir drausmingi.
Linkime visiems gražios ir turiningos vasaros, ir žinoma, smagių  atostogų.

Beinaičiuose vyko tarptautinė vaikų gynimo diena

Birželio 1 d Beinaičių bendruomenės centre minėjome tarptautinę vaikų gynimo dieną. Prie šventės prijugėme ir saugaus eismo projektą. Priminėme jaunajai kartai apie saugų eismą kelyje. Vyko viktorina „Šviesoforas”. Visi kaimo vaikai buvo apdovanoti šviesą atspindinčiomis saugaus eismo priemonėmis.

 

 

Back to top