5-ąjame Kėdainių rajono bendruomenių sąskrydyje į dangų kilo aitvarai

Saulėtą birželio 30 d., penktus metus iš eilės, šiemet- Gudžiūnuose vyko rajono bendruomenių sąskrydis ,,Lietuvai 100 gerų darbų vainiką mes pinam“.

Renginyje dalyvavo rekordiškai didelis žmonių skaičius, net 237 asmenys iš 37 rajono bendruomenių. Šventę savo buvimu pagerbė Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius, rajono tarybos nariai, seniūnai.

Sulaukėme ir garbingos viešnios, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkės Virginijos Šetkienės vizito.

Nepasididžiavo ir savo buvimu mus pagerbė Kėdainių rajono savivaldybės vyr. specialistė, kuruojanti nevyriausybinių organizacijų veiklą rajone, Audronė Stadalnykienė.

Sąskrydžio metu veikė bendruomenių fotoparoda „100 gerų darbų Lietuvai“, buvo pristatyta ne tik Gudžiūnų seniūnijos bendruomenių, vietos amatininkų ir smulkių gamintojų produkcija, bet ir savo veiklas pristatė dauguma kitų rajono bendruomenių atstovai.

Šventės dalyviai bičiuliškai vieni su kitais bendravo, maži ir dideli mokėsi pasigaminti aitvarus, dalyvavo sporto rungtyse, klausėsi muzikinės programos bei skanavo ant laužo virtu šiupiniu ir gardžia žuviene.

 

Visi renginio dalyviai buvo vaišinami bendrais pietumis, kuriuos parūpino šventės šeimininkai – Gudžiūnų seniūnijos bendruomenės.

Šventišką nuotaiką palaikė renginio vedėjas Vytautas Mikaitis.

Vakarop susirinkusiuosiu linksmino muzikinė grupė – E.G.O.

 

Lėšas projekto įgyvendinimui skyrė:

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

 

 

Kėdainių rajono savivaldybė

Back to top