VVG KONFERENCIJA „GERI DARBAI MUS JUNGIA“

Gruodžio 6 d. po pietų į Josvainių kultūros centrą iš viso rajono bendruomenių sugužėjo 70 atstovų į VVG organizuojamą konferenciją „Geri darbai mus jungia“, skirtą iškilmingai paminėti tarptautinę savanorių dieną, žvilgtelti į ateities darbus ir stiprinti bendradarbiavimo ryšius suburiant vietos bendruomenių aktyvistus.

Konferencijoje dalyvavo Kėdainių rajono VVG nariai, valdybos nariai, kaime veikiančių nevyriausybinių organizacijų atstovai, seniūnai.

Pasveikinti ir padėkoti bendruomenių pirmininkams už nuveiktus darbus atvyko Kėdainių rajono savivaldybės meras S. Grinkevičius. Jis pasidžiaugė rajone veikiančių kaimo bendruomenių sutelktumu, aktyvumu ir nuveiktais gerais darbais.

VVG pirmininkė A. Vaidotienė pasidalino „Kėdainių rajono vietos veiklos grupės teritorijos vietos plėtros strategija 2015-2023 m.“ įgyvendinimo aktualijomis, apžvelgė per šiuos metus kaimo bendruomenių nuveiktus gerus darbus, skirtus Lietuvos valstybės atkūrimo 100- mečiui paminėti. Kalbėjo apie savanorystę ir pasidžiaugė, kad kaimo bendruomenėse savanoriškais pagrindais yra nuveikiami reikšmingi darbai, o tai yra pati gražiausia dovana Lietuvai. Pasak VVG pirmininkės, norėjosi ne tik supažindinti su VPS įgyvendinimo aktualijomis, bet ir padėkoti bendruomenių pirmininkams, kurių pilietiškumas, optimizmas, palaikymas yra labai svarbus ir padeda siekti numatytų bendrų tikslų.

Lektorius Marius Ulozas kvietė diskutuoti kaip stiprinti bendruomeniškumą, ar ir kodėl verta į bendruomenines veiklas pritraukti vietos jaunimą ir kitus neaktyvius asmenis bei užsiimti bendruomeniniais verslais.

 

 

 

 

 

Back to top