Langakiuose įgyvendinamas pirmasis socialinio verslo projektas

VšĮ Langakių savarankiško gyvenimo namai įgyvendina socialinio verslo projektą ,,Langakių savarankiško gyvenimo namai“ pagal Kėdainių rajono vietos veiklos grupės teritorijos vietos plėtros strategiją 2015-2023m. I prioriteto priemonę ,,NVO socialinio verslo kūrimas ir plėtra (kai socialinio verslo iniciatorius – NVO).

Projekto tikslas – įkurti savarankiškus gyvenimo namus vienišiems senyvo amžiaus asmenims, sukuriant namų aplinkos sąlygas. Kasdien senoliams bus teikiamos poreikį atitinkančios paslaugos, kurių pagalba bus sukurtos sąlygos savarankiškai tvarkytis savo gyvenimą. Projekto veiklomis siekiama sumažinti jų socialinę atskirtį ir sudaryti sąlygas realizuoti savo sugebėjimus ir pomėgius..

Teikiamų apgyvendinimo ir kitų paslaugų pagalba bus sprendžiamos ne tik Pernaravos seniūnijos, bet ir viso Kėdainių rajono socialiai pažeidžiamų visuomenės grupių žmonių socialinės problemos, kurių nepajėgus išspręsti viešasis sektorius.

Į Savarankiško gyvenimo namus bus priimami asmenys, kurie yra dar pakankamai savarankiški, t.y. dar gali patys bent iš dalies pasirūpinti savo higiena, apranga, valgiu, laisvalaikiu, tačiau jau nebenori arba nebegali gyventi vieni ir kuriems jau reikalinga pagalba iš šalies. Jiems bus padedama gamintis, maudytis, tvarkytis kambarį, WC ir virtuvėlę, padedama išsiskalbti, išsilyginti, apsipirkti maistą ir kitus buityje reikalingus daiktus, drabužius, avalynę. Įstaigos darbuotojai rūpinsis gyventojo saugumu, laisvalaikiu, užimtumu, bendravimu, užtikrins paskirtų medikamentų vartojimą nustatytu režimu.

Įgyvendinus projektą naujai įkurtuose Langakių savarankiško gyvenimo namuose adresu: Rasų g.6, Langakių k., Pernaravos sen., Kėdainių r. sav., pirmuosius Kėdainių rajono VVG teritorijos gyventojus planuojama priimami nuo 2021m. sausio 1d.

Projekto vertė – 97 731 Eur. Projektas finansuojamas ES žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir valstybės (80 proc.)  ir savivaldybės biudžeto (20 proc.) lėšomis.

 

VšĮ Langakių savarankiško gyvenimo namų direktorė

Dovilė Jablonskienė

 

Back to top