Kėdainių rajono VVG projektui – skirtas apdovanojimas

Sausio 24 dieną Kaišiadorių rajone, Žiežmariuose – iškilmingai apdovanoti konkurso „Krašto auksas“ Kauno apskrities projektų nugalėtojai. Tarp jų – kėdainietės Stanislavos Gaubienės projektas „Pramogų ir poilsio parkas „Adomaitynė“. Projekto veiklomis įkurtas pramogų ir poilsio parkas, sukurtos 2 darbo vietos, parengtos edukacinės programos. Projektas paramai gauti teiktas Kėdainių rajono vietos veiklos grupei, pagal veiklos sritį „Parama ne žemės ūkio verslui kaimo vietovėse pradėti ir (arba) plėtoti“.

Pramogų ir poilsio parko „Adomaitynė“ vadovė S. Gaubienė džiaugiasi įvertinimu, nes laisvalaikio zona atidaryta tik praėjusių metų birželį, o praėjus daugiau kaip pusmečiui už veiklą skirtas Kauno apskrities „Krašto aukso“ apdovanojimas.

„Adomaitynės“ parkas unikalus tuo, kad jame suderinti mini zoologijos ir botanikos sodai. Parkas puikuojasi ir didžiuojasi turima didžiausia Lietuvoje fazanų kolekcija. Paukščiai gyvena erdviuose aptvaruose. Taip pat įrengtas „baltasis“ voljeras, kuriame apgyvendinti tik balti paukščiai: povai, povinių balandžių šeimyna, šilkinės vištos, sidabriniai fazanai. O gretimuose voljeruose galima pamatyti ir kitus dekoratyvinius paukščius.
Atvykusius lankytojus pasitinka ir ekskursiją veda patys savininkai.

Parke pasodinta daugiau kaip trys šimtai rožių kelmų, o praėję vingiuotą 25 m ilgio gausią spalvomis rožių arką pateksite į slaptą mini kaimelį, kuriame 2 000 kv. m plote ir patys mažiausieji pasijus Guliveriais. Tik čia aplink lakstys ne nykštukai, o mieli triušiukai. Kaimelyje triušiukai tarsi gyvena savo gyvenimą – turi erdvius namelius, malūną, lentpjūvę ir net bažnyčią!

Taip pat lankytojai gali pasigrožėti parke gyvenančiomis draugiškomis ir drąsiomis nutrijomis,  o už erdvios 800 kv. m vaikų žaidimų aikštelės didžiuliame aptvare laisvai ganosi įspūdingo grožio perliniai danieliai, tvenkinukuose gyvena dekoratyvinės žuvys, baliniai vėžliai.

„Adomaitynės“ parkas orientuotas į šeimas, vaikus, tad veiklos čia ras tiek maži, tiek dideli – yra erdvi žaidimų aikštelė, didžiulis stalo futbolas po atviru dangumi, sienelė kirvio svaidymui, dartams. Parko centre stovinti didžiulė pavėsinė sutalpins ir didžiausias grupes edukacijoms, renginiams. Mažesnėms privačioms šventėms – jaukios nedidelės pavėsinės.

Čia pat, parko teritorijoje esančiame žuvų ūkyje, grupėms vedamos edukacijos „Gėlavandenės žuvys“, kurių metu supažindinama su Lietuvoje gyvenančiomis gėlavandenėmis žuvimis, jų augimu nuo ikro stadijos.
Ateityje planuojama teikti maitinimo paslaugas – įkurti kavinukę-ledainę. Parkas draugiškas ir pritaikytas neįgaliesiems bei mamoms su kūdikiais. Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/adomaityne/.

Konkursas „Krašto auksas“ surengtas siekiant didinti 2014–2020 m. Lietuvos kaimo plėtros programos žinomumą, viešinti programos įgyvendinimo gerąją patirtį bei pasiektus rezultatus, skatinti aktyvesnį dalyvavimą kaimo plėtros procesuose, viešinti Europos inovacijų partnerystės veiklos grupių veiklą, skatinti inovacijas kaimo vietovėse.

 

Back to top