Konferencija „Seniūnaičių rinkimai 2023. Trijų kadencijų pamokos bendruomenei”

Gegužės 5 dieną vyko Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos organizuota konferencija. „Seniūnaičių rinkimai 2023. Trijų kadencijų pamokos bendruomenei”. Išklausytos aktualios pranešimų temos:

„Seniūnaitis ir bendruomenė – partneriai ar konkurentai“- Pauliaus Skardžiaus – Vidaus reikalų ministerijos Viešojo administravimo ir vietos savivaldos politikos grupės Vyresniojo patarėjo pranešimo tema.
Prof. dr. Saulius Nefas skaitė pranešimą „Bendruomeniškumas pagal H. Tamą ir ar seniūnaičiai tikrai seniūnų “ausys ir akys”?

Patirtimi ir problemomis dalinosi Klaipėdos, Vilniaus, Kauno rajono seniūnaitės.
Didelio konferencijos dalyvių dėmesio sulaukė Donato Gurevičiaus – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos, Civilinės saugos skyriaus, Viršininko Vidaus reikalų ministerijos Civilinės saugos programos pristatymas: Atsakomybė per dalyvavimą, mokymąsi, pasirengimą.

Konferencijos dalyviai kėlė klausimus ir pasisakė diskusijose, apie seniūnaičių veiklą ir perspektyvas, apie seniūnijų seniūnų, bendruomeninių organizacijų ir seniūnaičių bendradarbiavimą, kuriose dalyvavo LR Seimo narys Kęstutis Vilkauskas, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Rolandas Bružas.
Dalyviai pabrėžė tokių konferencijų būtinumą, pasidalintos informacijos ir gerosios praktikos naudą.

Back to top