Vyko mokymai rajono bendruomenių lyderiams

Kėdainių rajono vietos veiklos grupė gruodžio 19 d. pakvietė rajono bendruomenių pirmininkus į mokymus „Kryptinga bendruomenės veikla – pokyčiai ir galimybės“.

Mokymų metu lektorė O. Liutkevičienė – edukologijos doktorantė, sveikatos psichologijos magistrė naujai pristatė požiūrį į bendruomeninės veiklos prasmę, bendruomenės formavimo ištakas, naujų bendruomenės narių ypač jaunimo į(si)traukimą, mokė atskirti asmeninius/privačius tikslus nuo bendruomeninių. Akcentavo, jog būtina stiprinti žmonių gebėjimus burtis ir veikti kartu bendros gerovės vardan, teikti ir plėtoti bendruomenines socialines paslaugas savo gyvenamojoje vietoje.

Mokymų metu vyko net keletas praktikumų, atvirų diskusijų, kuriuose itin aktyviai dalyvavo visi dalyviai. Buvo diskutuojama, dalinamasi patirtimi ne tik apie bendruomenės problemas, bet ir pristatomi jų galimi sprendimo būdai.

Dalyviai įgijo žinių apie tinkamą požiūrio į bendruomenės veiklas formavimą, bendruomenės nario aktyvumo svarbą bendruomenės veiklų organizavimui, veiklų užtikrinimui ir svarbių, kryptingų pokyčių bendruomenėje inicijavimui prisiimant atsakomybę už veiklų kryptingumą, pokyčius ir plėtros galimybes.

Dėkojame lektorei už inovatyvų žinių pateikimo būdą, atsakymus į aktualius ir rūpimu klausimus ir įkvepiančias įžvalgas veikti kitaip.

Back to top