Praūžė Kėdainių krašto bendruomenių sąskrydis „Mūsų visų bendruomenė“

Šeštadienį, liepos 24 dieną, keli šimtai bendruomenių atstovų dalyvavo tradiciniame Kėdainių krašto bendruomenių sąskrydyje „Mūsų visų bendruomenė“, kuris vyko Surviliškio Nevėžio slėnyje. Renginio dalyviai pasakojo, kad visa diena buvo kupina įspūdžių ir gero laiko su bendraminčiais.

Šiemet kiekviena bendruomenė, atvykdama į sąskrydį, Nevėžio slėnyje gyvenantiems paukščiams – zylėms, žvirbliams, varnėnams ir kt. – atvežė dovanų – po vieną inkiliuką. O jų būta išties įvairių, tiek įprastų, natūralių, tiek ir išpieštų ar kaip kitaip išgražintų.

Sąskrydyje veiklos netrūko niekam. Nuo pat ryto bendruomenės įsikūrė specialiai joms paruoštose palapinėse. Čia pat vyko vietos gamintojų, amatininkų, ūkininkų, verslininkų, produkcijos pristatymas, mugė. Kol vieni klausėsi Surviliškio seniūnijos meno mėgėjų kolektyvų pasirodymų, kiti galėjo dalyvauti įvairiose sportinėse varžytuvėse, edukacijose. Bene labiausiai visus pradžiugino galimybė išsikepti savo duonelę. Susirinkusieji galėjo paglostyti švelnius ir mielus „Adomaitynės“ triušiukus bei smalsias ir draugiškas Sirutiškio alpakas.

Taip pat visus labai sudomino miškininko Raimundo Eremino linksmos užduotys, pasakojimai apie mišką, žmogų ir mūsų visų tarpusavio darną bei bendrystę.

Kėdainių rajono bendruomenės buvo vaišinamos Sirutiškyje virta koše. Žmonės dalinosi, skanavo savo atsivežtas gėrybes.

Sąskrydžio kulminacija – grupės „Žemaitukai“ koncertas.

Lėšas projektui įgyvendinti skyrė Lietuvos respublikos Žemės ūkio ministerija ir Kėdainių rajono savivaldybės administracija.

Kėdainių r. VVG informacija

 

Back to top