Nociūnuose praūžė respublikinis muzikuojančių šeimų festivalis

Kėdainių rajono Nociūnų kaimo šventės ,,Kaimo sueiga“ metu vyko muzikuojančių šeimų festivalis „Skambanti vasaros gama“. Respublikinis festivalis organizuotas ES lėšomis, pagal projektą „Neišsenkanti versmė“. Projektas įgyvendinamas bendrystėje su Beinaičių ir Kampų bendruomenių centrais.

Gražius sveikinimo žodžius žiūrovams, svečiams, atvykusioms ir festivalyje pasirodžiusioms šeimoms skyrė Kėdainių savivaldybės meras Valentinas Tamulis. Muzikiniu organizatorės D. Makutienės ir Kėdainių rajono VVG pirmininkės A. Vaidotienės atliekama daina „Saulės laikrodžiai“ buvo pradėtas I respublikinis muzikuojančių šeimų festivalis „Skambanti vasaros gama“.

Taip pat šventės dalyvius muzikiniais kūriniais pasveikino Kėdainių rajono neįgaliųjų draugijos dainuojamosios poezijos literatai „Likimo palėpė“. Vėliau buvo pristatoma vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programa, kurios metu 39 dalyviai paruošė muzikinę koncertinę programą. Vėliau pasirodymus tęsė Kėdainių kultūros centro vaikų popchorai „Perliukai Junior“ ir Skambantis Perliukas“.

Kėdainių kultūros centro Nociūnų skyriaus vadovė, šventės organizatorė Daiva Makutienė sakė, jog „Šiais metais organizuojant tradicinę šventę, Nociūnų bendruomenės centro pirmininkė Vaida Stanevičienė pasiūlė suorganizuoti Respublikinį muzikuojančių šeimų festivalį „Skambanti vasaros gama“. Į festivalį atvyko muzikuojančios šeimos iš Vilkaviškio, Jonavos, Panevėžio, Kauno ir Kėdainių – iš viso sulaukta 12 šeimų. Net aštuonių šeimų atlikėjams Kėdainių rajono savivaldybės meras įteikė padėkos raštą ir prisiminimo dovanelę.

„Vienas po kito vis gražesni šeimyninių duetų, ansamblių pasirodymai buvo festivalyje. Įdomu buvo ir akiai, ir gražu klausyti ausiai. Noriu pasidžiaugti, kad festivalio „Skambanti vasaros gama“ programą paįvairino ir atvykusi dainininkė iš Vilkaviškio Danė Jurkšaitytė, kuri padovanojo dvi dainas, na, ir dar tik dainininko karjerą pradėjęs, puikiai dainuojantis Dominykas Bieliūnas taip pat iš Vilkaviškio.

Muzikuojančio šeimų festivalio pavadinimo autorei – Emilijai Vasiliauskei įteiktas konkurso prizas – stiklo taurė“, – sakė D. Makutienė. „Festivalis tikrai puikiai tiko Nociūnų kaimo šventės kontekste. Žiūrovai plojo ir vis prašė pakartoti atliekamus kūrinius. Džiaugiuosi, kad tokiame mažame miestelyje galima surengti tokius festivalius, į kuriuos susirenka norinčios sudalyvauti šeimos. Gal dėl to, kad mažas miestelis, o šeimos juk yra arba prilygsta mėgėjų kolektyvams. Juk tai ne profesionalai“, – paaiškino organizatorė.

Šventę vainikavo – ugnies šou programa „Ugnies karūna“, kuri nepaliko abejingų.

Back to top